BELEEF TRADITIONEEL HOLLAND

Over de Zaanse Schans

Welkom op ons dorp: De Zaanse Schans. Kom het traditionele Holland beleven, met molens, ambachten, musea, restaurants, winkels en oer-Hollandse landschappen. Wij zijn een historische woon- en werkbuurt, waar we nog iedere dag wonen en werken. Wij zijn ook een collectief van historisch erfgoed, dat je gewoon gratis kunt komen bezoeken.

MOLENAARS, MUSEA EN ONDERNEMERS

Welkom op de Zaanse Schans

Wij zijn molenaars, musea, workshops en ambachtswinkels. Bij ons op de Zaanse Schans vind je de traditionele ambachten in een oer-Hollandse omgeving. Tegelijkertijd zijn we bewoners van authentieke Zaanse houten huizen. Dit is waar we nog echt wonen, net als in ieder ander dorp. Kom het traditionele Holland beleven, tussen de mensen die er nog iedere dag wonen en werken.

OUD-HOLLANDSE GEMOEDELIJKHEID

Gastvrijheid, verdraagzaamheid en kameraadschap

‘Bij ons op de Zaanse Schans vind je de traditionele ambachten in een
oer-Hollandse omgeving.’

We wonen en werken op de Zaanse Schans nog volgens de traditionele oud-Hollandse gemoedelijkheid en verdraagzaamheid. Vanuit het collectief bewaren we iets heel bijzonders, dat we graag gastvrij openstellen voor bezoekers van over de hele wereld. Wij zijn samen de bewoners, molenaars, tinnegieters, kaasmakers, klompenmakers en andere ondernemers en initiatiefnemers. Gezamenlijk behouden we dit unieke dorp, waar zoveel mogelijk mensen van moeten kunnen genieten.