Beleveniswinkel ‘Blik op Cacao’


Belevingswinkel Blik op de Zaan

Kom hier alles te weten over pinda’s en cacao, en… maak je eigen warme chocolademelk!

Gelegen aan de oevers van de Zaan, komt de inspiratie voor de beleveniswinkel voort uit het uitzicht over de rivier, met zicht op de Olam-cacaofabriek en de Duyvis-(borrel)notenfabriek. Midden in deze regio met veel bedrijvigheid – waaronder fabrikanten van borrelnootjes, blik en cacaopoeder – is de winkel een eerbetoon aan de oorsprong van dit alles, waar de industrie begon met molens. Terwijl je door de winkel struint, word je aan alle kanten omringd door interessante feiten en wetenswaardigheden.

Belevingswinkel Blik op de Zaan

De winkel vertelt het verhaal van de vette zaden cacao en pinda en onderzoekt hoe en wanneer deze ingrediënten hun weg naar de Zaanstreek vonden. Je krijgt inzicht in de reis die een pinda aflegt voordat ‘ie een pot pindakaas wordt. Daarnaast leer je hoe cacaobonen worden omgetoverd tot chocoladerepen en ontdek je de unieke wereld van echte Zaanse blikken.

Belevingswinkel Blik op de Zaan

Je vindt hier een scala aan bijzondere chocoladerepen, prachtige vintage blikken en nog veel meer. En last but not least… als hoogtepunt van de beleving kun je zelf de heerlijkste chocolademelk maken met lokaal geproduceerd cacaopoeder! Mmmmm…

Belevingswinkel Blik op de Zaan