Proeflokaal/distilleerderij ‘De Tweekoppige Phoenix’


De Tweekoppige Phoenix

Proef de lekkerste zelfgestookte likeuren en drankjes… en de koffie met allerlei lekkernijen!

In Pakhuis ‘De Bezem’ op nummer 3 vinden we ‘De Tweekoppige Phoenix’, een proeflokaal en distilleer museum. Hier wordt het distilleerproces uitgelegd en in de gelagkamer kunnen bezoekers likeuren van vroeger en nu proeven. Om van de diverse smaken te kunnen genieten, biedt de Tweekoppige Phoenix een proeverij van drie likeuren aan, van zoet naar peperig… net wat je wilt. En in de slijterij kies je je favoriet uit de vele smaken.

Een waar streekproduct is de ‘Polderwandeling’, een likorette met Zaanse kruiden, vruchten en VOC-specerijen. De Polderwandeling wordt écht gemaakt van kruiden en specerijen die iedereen tegen kan komen tijdens een wandeling over de Zaanse Schans en de Kalverpolder; er zitten bramen in, tijm, populierknoppen, kruidnagel, nootmuskaat, peper en kaneel, samen met andere specerijen van molen ‘De Huisman’.

De Tweekoppige Phoenix

En verder kun je het zo gek niet verzinnen: Saense Whisky, Kever Jenever, Tulpen Wodka, sprankelende Komkommer Gin en nog veel meer! De smaken zijn niet kunstmatig. In de komkommergin zit ook echt komkommer, en als op het etiket van de likorette staat dat er appel-kaneel in zit, dan zit dat er ook echt in.

En als je er toch bent, probeer dan ook eens een ‘wastea’; de ijsthee die weggegooid fruit een tweede leven geeft! Verkrijgbaar in een aantal heerlijke, verfrissende smaken en ook perfect om te mixen in een cocktail. ‘De Tweekoppige Phoenix’ heeft zelf een aantal heerlijke cocktail recepten gemaakt…

Maar ook voor een heerlijke koffie (met likeurtje!), een biertje of een lekkere lunch kun je terecht bij ‘De Tweekoppige Phoenix’ in deze sfeervolle molenschuur uit 1682.

De Tweekoppige Phoenix

Gemeentelijk Monument 19e eeuw
Herplaatsing 1976
(originele locatie Noorddijk, Wormerveer)